Crkvena glazba

Svečana podjela potvrdnica i upisi u novu školsku godinu

Andrejka Srdoč Geraci
05.10.2022.

U subotu 8. listopada u Velikoj dvorani Nadbiskupije održana je svečana podjela potvrdnica polaznicima Nadbiskupijske škole za crkvenu glazbu, te upisi u novu školsku godinu.

Ove godine podijeljene su dvije potvrdnice polaznicima koji su završili prvi stupanj školovanja i postigli kvalifikaciju za Voditelja liturgijske glazbe. To su gosp. Damir Stošič iz župe Presvetog Srca Isusova na Zametu i gđa. Maja Zuzija iz župe Gospe Lurdske iz Rijeke. Oboje polaznika nastavljaju svoje školovanje na još dvije godine upisujući drugi stupanj Orgulja.

Potvrdnice je uručio vlč. dr. sc. Mario Tomljanović, generalni vikar Riječke nadbiskupije zajedno s voditeljicom škole mr. sc. Andrejkom Srdoč Geraci.

Na početku svečanog čina gosp. Stošić otpjevao je pjesmu “Ko’ košuta” (F. Scubert) uz pratnju prof. Nine Kovačić. Čestitamo našim diplomantima i zahvaljujemo se svim profesorima na stručnosti i požrtvovnosti.

U novu školsku godinu 2022. – 2023. upisalo se 40 polaznika od čega 16 odraslih u smjer liturgijske glazbe i 24 djece i mladih na glazbeni tečaj. Još uvijek ima mjesta i moguće je upisati se na tečajeve

Iz rubrike: Crkvena glazba

Svečana podjela potvrdnica i upisi u novu školsku godinu » naslovna

Duhovska posljednica

Andrejka Srdoč Geraci
20.05.2024.

Nastanak sequantia ili posljednica nalazimo u radosnom pokliku Alelu-ja, odnosno nastao je na melizmi zadnjeg sloga – ja koje aludira na Božje ime, hebrejski Jahve, koje je neizrecivo. (Foto: Vatican News)